HP EliteBook Folio

Av D Ladden

1 Sv-12 2016

Lanseringen av den nya affärsdatorn HP EliteBook Folio med Intel® Core™ m7 vPro™ processor har följts av grymma recensioner. Varför?

De är inte kända för att vara en lättflirtad publik, men HPs senaste företagsdator fick stående ovationer från några av världens tuffaste teknikrecensenter. Så i stället för att hylla oss själva, hm, låter vi blygsamt dem göra det åt oss …

CNET gjorde en fördelaktig jämförelse med Apple och säger att EliteBook Folio ”kombinerar de bästa delarna av Apples 12-tums MacBook med mer värde för pengarna och fler valmöjligheter…Den använder processorer från Intels senaste Core M-serie, men till skillnad från MacBook använder HP den snabbaste versionen, Core m7, i den enklaste modellen.” I testerna var ”Intel Core m7-processorn snabbare än Apple- och Samsung-system med processorerna Core m5 och Core m3.”

Och tangentbordet är enligt CNET ”hästlängder bättre än MacBooks svaga version”. Ärligt talat är den där sista kommentaren som ljuv musik för oss. ”Svag” är ett underbart ord när det används om konkurrensen.

Världens tunnaste, lättaste bärbara affärsdator. PCR

EliteBook Folio råkar dessutom vara otroligt snygg. Den är tunnare än ett AA-batteri, väger fjäderlätta 970 gram och är tillverkad av slitstarkt diamantskuret CNC-aluminium.

Trots sin kraft och blygsamma storlek räcker batteriet i 10 timmar. Och spana in det unika 180-graders pianogångjärnet som gör att du kan fälla ut datorn helt. Varför? For att dela med andra. Eller helt enkelt för ditt eget nöjes skull.

En av de ljusstarkaste, fylligaste och mest levande skärmarna på marknaden. Computerworld

Den levande 12,5-tums UHD-pekskärmen kompletteras av Bang & Olufsens kristallklara ljud – perfekt för att engagera kollegor och kunder.

Det är dessutom den första bärbara datorn som är specialbyggd för samarbete. Så du kan ringa röst- och videosamtal med bara ett knapptryck.

En av de bästa bärbara företagsdatorerna vi testat hittills. Computer Shopper

Ifall du undrar hur säker du kan känna dig på tillförlitligheten, är svaret ”mycket”. Extrem tålighet är resultatet av tester enligt militär (MIL-STD 810G) standard. Men för att vara på den säkra sidan har våra tillförlitlighetsingenjörer (ja, det är ett riktigt arbete på HP) lagt ner ytterligare 120 000 timmar på tester.

Jag vill ha en. PC Mag.com

Så hur är det med säkerheten? Elitebook Folio har en infraröd kamera som fungerar med ”Windows Hello”. Så om du inte gillar lösenord kan ditt leende ansikte låsa upp datorn. En sur min fungerar också, så den fungerar på måndagar.

”... imponerande specifikationer och enastående design gjorde att den hamnade i fokus under CES-mässan ...”

Verge Awards på CES 2016: Bästa bärbara datorn

Du kan inte bli mycket bättre än ”Bäst”. Så i slutändan är vi mycket nöjda med resultatet av vår besatthet av att skapa den bästa företagsdatorn. Vi hoppas att du kommer att känna likadant när du lägger vantarna på en.

Läs mer

*Intel, Intel-logotypen, Intel Core, Intel vPro, Core Inside och vPro Inside är varumärken som tillhör Intel Corporation i USA och andra länder.

Det handlar om vad du föredrar …